Λάμπρος Πόλκας, δ.φ., στην κλασική φιλολογία - Μ.Δ.Ε. στην ηλεκτρονική μάθηση - εκπαιδευτικός στη Δ.Ε.

ΙστολόγιαΤο σενάριο "Αμφίπολη"

Το ιστολόγιο Το σενάριο "Αμφίπολη" είναι ένα χρονικό με αντιπροσωπευτικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα, σχόλια, συνεντεύξεις, δηλώσεις, ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σχετικά με τις ανασκαφές στο αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Παρακολουθείται, ενδεικτικά, ο σχετικός λόγος που παράγεται από τα ηλεκτρονικά μέσα και τους διαμεσολαβητές τους, ο οποίος και αξιοποιείται, κυρίως, στη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος.

Περισσότερα

Το παράδειγμα της Ακρόπολης

Στο ιστολόγιο "Τα ελληνικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο: το παράδειγμα της Ακρόπολης" περιλαμβάνεται υλικό από δράσεις και δραστηριότητες ομότιτλου, εκπαιδευτικού Ομίλου αριστείας, ο οποίος λειτούργησε κατά το σχολικό έτος 2013-2014 στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών "Γεννάδειο".

Περισσότερα

Αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι: από τα κείμενα στις οθόνες

Ιστολόγιο με αποσπάσματα από αρχαιόθεμα και αρχαιόμυθα έργα του ελληνορωμαϊκού κόσμου, που έχουν παρουσιαστεί στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση.

Περισσότερα

Γεννάδειο Πειραματικό

Στο ιστολόγιο Γεννάδειο Πειραματικό περιλαμβάνεται διδακτικό υλικό για τη διδασκαλία κυρίως των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών.

Περισσότερα

Αρχαιογνωσία & Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση

Στο ιστολόγιο "Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση" περιλαμβάνονται πληροφορίες, προσωπικά σχόλια και σύνδεσμοι για την έρευνα και τη διδασκαλία των αρχαιογνωστικών μαθημάτων.

Περισσότερα